Liverpool hankki Giorgi Mamardashvilin Valenciasta kesän siirtoikkunassa.

Liverpool maksoi huippumaalivahdista noin 30 miljoonaa euroa. Mamardashvili jäi kuluvaksi kaudeksi lainalle Valenciaan ja liittyy Liverpoolin vahvuuteen ensi kesänä.

Mamardashvili, 24, oli viime kaudella kenties koko La Ligan paras maalivahti ja esiintyi edukseen myös kesän EM-lopputurnauksessa.

Alisson on kantanut Liverpoolin ykkösvahdin viittaa jo vuosien ajan. Mamardashvili on valmis taistelemaan siitä, vaikka Alisson jäisikin ensi kaudeksi Anfieldille. Alisson sai viime kesänä tarjouksen Saudi-Arabiasta, mutta päätti jäädä ennemmin Liverpooliin. Alissonin alkukausi on ollut hyvin rikkonainen.

– Vaikutuin Liverpoolin projektista, kun seuran edustajat tapasivat minut ja esittivät tarjouksensa. Taistelen siellä ykkösvahdin paikasta myös siinä tapauksessa, vaikka nykyinen maalivahti ei poistuisi seurasta, Mamardashvili totesi georgialaismedialle.

Valencia pelaa surkeaa alkukautta La Ligassa. Yhdeksästä ottelusta tuloksena on yksi voitto ja sarjataulukon 18. sija. Mamardashvili taistelee tällä kaudella putoamista vastaan.

– Olen sataprosenttisen keskittynyt auttamaan Valenciaa säilyttämään sarjapaikkansa La Ligassa. Teen kovasti töitä sen eteen, maalivahti vakuutti.

LUE MYÖS