Thomas Tuchel on Englannin A-maajoukkueen uusi päävalmentaja.

Tuchel, 51, aloittaa pestissään vuodenvaihteessa. Tuchel allekirjoitti puolentoista vuoden mittaisen sopimuksen, joka päättyy kesän 2026 MM-lopputurnaukseen.

Tuchelin valinta on aiheuttanut huomattavasti kritiikkiä Englannissa. Monet ovat kummastelleet, miksei Englannin jalkapalloliitto valinnut englantilaista valmentajaa maajoukkueelleen.

Sky Sports haastatteli Jamie Carragheria, joka kertoi mielipiteensä Tuchelin palkkauksesta. Tuchel ei menetä yöuniaan siitä, mutta olisi toivonut valinnan kohdistuvan englantilaiseen valmentajaan.

– Kun mietin Englantia ja sitä, miten lähellä olimme arvoturnauksen voittamista pelaajilla, jotka ovat kasvaneet maajoukkueen akatemiassa St George’s Parkilla, ei minusta vain tunnu oikealta, että meillä on ulkomaalainen valmentaja. Kyse ei ole vain Englannista, vaan mietin samaa myös muiden maiden kohdalla. Portugali teki saman ratkaisun Roberto Martínezin kanssa.

– Minusta tämä on outoa. Se on mielipiteeni. Toisaalta ei tämä haittaakaan minua. Minun on oltava rehellinen. En ole kaikista isänmaallisin ihminen. En menetä yöuniani tämän seurauksena. Englanti sai loistavan valmentajan, mutta mielestäni Englannilla pitäisi olla englantilainen valmentaja.

LUE MYÖS