Laurence Stewart on työskennellyt reilun puolentoista vuoden ajan Chelsean urheilutoimenjohtajana.

Stewart, 38, palkattiin pestiin helmikuussa 2023. 

Telegraph haastatteli Stewartia, joka kertoi mielipiteensä muun muassa Chelsean tavoitteista, tulevaisuudesta ja saadusta kritiikistä.

Chelsean viime vuodet ovat olleet haastavia. 

Todd Boehly on toiminut seuran osaomistajana noin kahden ja puolen vuoden ajan. Sen aikana Chelseassa on nähty lukuisia valmentajia ja käytännössä koko joukkue on muuttunut. Chelsea on käyttänyt valtavan määrän rahaa siirtomarkkinoilla, hankkinut kymmeniä pelaajia ja myynyt lukuisia avainpelaajiaan.

– Tämän seuran on pelattava Mestarien liigassa. Kyseessä on seura, jonka on taisteltava tasaisesti pokaaleista ja haluamme saavuttaa sen tietynlaisella pelitavalla. Se on tavoitteemme. Kyse on siitä, miten olemme suunnitelleet toteuttavamme sen. Olemme halunneet panostaa nuoreen talenttiin. Olemme sitoutuneet kehittämään nuoria talentteja ja luomaan pelitavan, joka edustaa sitä, miten haluamme joukkueidemme pelaavan, Stewart totesi.

Stewart muistuttaa, että kyse on pitkän tähtäimen projektista. Pikavoittoja ei haeta.

– Yksi viesteistä, jonka saimme seurajohdolta alussa oli se, että tässä ei ole kyse pikavoitoista, vaan pitkäjänteisestä projektista. Olemme tehneet kaikki päätöksemme sitä kunnioittaen. Ideamme on tehdä Chelseasta pitkällä tähtäimellä menestyvä seura. Hyväksyimme sen, että täällä oli paljon töitä tehtävänä. Haluat aina suorittaa kaiken mahdollisimman nopeasti. Voimme nähdä neljän siirtoikkunan jälkeen, että olemme uudistaneet merkittävästi joukkuetta. 

Chelsea on saanut viime aikoina huomattavasti kritiikkiä toiminnastaan, mutta Stewart ei keskity siihen.

– Emme voi keskittyä liikaa ulkopuolilta tuleviin ääniin, koska siinä tapauksessa menettäisimme paljon aikaa ja energiaa. Tiedämme sisäisesti sen, että olemme tehneet töitä katsoen pitkän tähtäimen tavoitteeseemme.

LUE MYÖS