Fulhamin naisten joukkueen ex-kapteeni Ronnie Gibbons sanoo, että seuran entinen omistaja Mohamed Al-Fayed ahdisteli häntä seksuaalisesti.

Athleticin haastattelussa Gibbons kertoi, että egyptiläismiljardööri yritti väkisin suudella häntä omistamassaan luksustavaratalo Harrodsissa vuonna 2000.

Gibbonsin mukaan Fulhamin henkilökunta ajoi hänet paikalle, jossa hänet jätettiin yksin Al-Fayedin kanssa, joka oli tuolloin yli 70-vuotias. Ensimmäisellä tapaamisella Al-Fayed piteli Gibbonsin mukaan hänestä kiinni ja yritti suudella häntä kahdesti.

Myöhemmin samana kesänä seuran työntekijä ilmoitti Gibbonsille, että Al-Fayed oli kutsunut hänet uudestaan Harrodsiin, kertoi ex-kippari.

– Sillä kertaa hän kouri minua. Kun hän hyvästeli minua, hän tavallaan tarttui minuun, yritti pitää minusta kiinni ja suuteli minua. Hän sanoi: ”Ethän sinä pelkää? Sinun ei tarvitse pelätä, en aio tehdä mitään sellaista, olet hyvin arvokas, olet hyvin erityinen tyttö”.

Gibbons sanoi, että kohtaamiset Al-Fayedin kanssa iljettivät häntä, mutta hän ei halunnut aiheuttaa ongelmia joukkuekavereilleen. Vuonna 2000 Fulhamista tuli Euroopan ensimmäinen seura, jonka naisten joukkue pelasi ammattilaisina.

– Ajattelin vain: ”Mitä minä teen täällä?” Minusta tuntui, että harteillani oli valtava vastuu, koska olimme juuri ryhtyneet ammattilaisiksi, sanoi Gibbons.

Fulham kommentoi Gibbonsin kokemuksia perjantaina lausunnossaan.

– Seura on syvästi järkyttynyt kuullessaan naisten joukkueen entisen kapteenin Ronnie Gibbonsin tänään kertomista kokemuksista. Hänellä on syvin myötätuntomme ja tukemme.

– Korostamme edelleen, että tuomitsemme ehdottomasti hyväksikäytön kaikissa muodoissa. Selvitämme edelleen, onko Mohamed Al-Fayed vaikuttanut tai olisiko Mohamed Al-Fayed vaikuttanut keneenkään seuran jäseneen viimeaikaisissa raporteissa kuvatulla tavalla.

Väitettyjä uhreja edustavan Justice for Harrods Survivors -asianajajajärjestön tiedottaja on kertonut, että heillä on tällä hetkellä 71 asiakasta ja että he käsittelevät parhaillaan 220 muuta tiedustelua.

Järjestön mukaan asiakkaista neljä on Fulhamin entisiä pelaajia.

Al-Fayed omisti Fulhamin vuosina 1997-2013. Hän kuoli viime vuonna 94-vuotiaana.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
Ronnie Gibbons was captain of the first professional women’s team in England.

Now, she tells The Athletic how she was twice trapped in a room above Harrods in 2000-01 as Fulham’s owner, Mohamed Al Fayed, tried to “forcefully” kiss her & then groped her.

This is Ronnie's story.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS