Newcastlen Eddie Howe sanoo, että häntä ei kysytty Englannin miesten maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Englannin jalkapalloliitto (FA) vahvisti tällä viikolla nimittäneensä tehtävään saksalaisen Thomas Tuchelin, joka on valmentanut muun muassa Paris Saint-Germainia, Chelseaa ja Bayern Müncheniä.

Nimityksen yhteydessä FA:n toimitusjohtaja Mark Bullingham sanoi, että liitto haastatteli noin kymmentä valmentajaa, mukaan lukien ”joitain englantilaisia ehdokkaita”.

Valioliigassa työskentelee parhaillaan kolme englantilaista valmentajaa: Howe, Evertonin Sean Dyche ja Wolverhamptonin Gary O’Neil.

Lehdistötilaisuudessaan Howe sanoi, että hän ei ollut ehdokkaiden joukossa.

– En ollut. FA ei ollut minuun yhteydessä, kommentoi Newcastle-luotsi BBC:n mukaan.

Howelta kysyttiin, vaivasiko se häntä.

– Englannin on tehtävä se, mikä on heille oikein, ja vain he tietävät, millaisia prosesseja he ovat käyneet läpi ja millaisia päätöksiä he ovat tehneet. Minä en todellakaan ole sellainen henkilö, joka analysoi sitä.

– Minulle kyse on Newcastlesta ja siitä, että yritän voittaa pelejä. Se on tarpeeksi vaikeaa, jos olet sataprosenttisesti keskittynyt, ja aion aina pysyä sellaisena työssäni. Jos laskee tasoaan, niin työstä tulee mahdotonta, enkä ole missään vaiheessa sallinut itselleni sellaista.

Julkisesti myös Real Madridin Carlo Ancelotti on vahvistanut, että häntä ei kysytty Englannin päävalmentajaksi. Manchester Cityn Pep Guardiola ei halunnut vastata kysymykseen.

LUE MYÖS