Mikel Arteta tuntisi ylpeyttä Englannin A-maajoukkueen valmentamisesta. Arsenalin espanjalaisluotsi ymmärtää Thomas Tuchelin valintaa Kolmen Leijonan peräsimeen.

Tuchelin palkkaus pestiin on jakanut tunteita Englannissa. Osa väestöstä on ollut pettyneitä, että maajoukkueen käskyttäjäksi hankittiin ulkomaalainen valmentaja.

Arteta tunnistaa Englannin päävalmentajan pestin tärkeyden maan jalkapallolle.

– Ymmärrän mielipiteitä ja tuntemuksia. FA:n vastuulla on rajata, haetaanko ensin englantilaisvalmentajaa vai parasta vapaana olevaa myös muista maista. Ymmärrän, että jotkut ovat surullisia siiitä, ettei valmentaja ole englantilainen. Historia kertoo, kuinka tärkeää se voi olla, Arteta kommentoi Guardianin mukaan.

– Se olisi myös minulle suuri ylpeyden aihe. Niin moni olisi valmis tekemään kaikkensa ollakseen Englannin maajoukkueen päävalmentaja. Se liittyy siihen, miten hyvin tämä maa on kohdellut meitä ulkomaalaisia. Se intohimo, kunnioitus, historia ja miten asiat ylipäätänsä hoidetaan täällä. Voin sanoa sen henkilökohtaisten kokemusteni kautta, koska en ole täältä kotoisin. Minusta hyvin harvasta maasta voi sanoa saman.

Arteta on viettänyt jo 22 vuotta elämästään Englannissa. Arsenal-valmentaja saapui maahan vuonna 2005 siirryttyään Real Sociedadista Evertonin paitaan.

Arteta edusti peliurallaan myös Arsenalia viiden viimeisen kauden ajan 2011-2016. Espanjalainen pitäisi Englantia kotimaahansa ohella vahvana vaihtoehtona, mikäli valmentaja siirtyisi jossakin vaiheessa uraansa maajoukkueen leiviin.

Arteta nähtiin Espanjan paidassa pelaajana nuorisomaajoukkueissa, mutta kutsua A-maajoukkueeseen ei koskaan tullut. Entinen keskikenttäpelaaja paljastaa saaneensa mahdollisuuden myös vaihtaa Englannin paitaan.

Tämä tapahtui Fabio Capellon valmennuspestin aikana ennen vuoden 2010 MM-turnausta Etelä-Afrikassa.

– Olisin tehnyt sen. Olisin ollut ylpeä siitä ja näin sen realistisena, kun katsoi Espanjan pelaajia siihen aikaan. Olisi ollut suuri haaste mahtua siihen ryhmään. On tärkeintä ymmärtää oma tasonsa. Sitä ei lopulta tapahtunut, mutta se oli hyvä juttu ihan pohdintaan, Arteta kertoi.

LUE MYÖS!