Wayne Rooney on saanut yhden ottelun toimitsijakiellon ja 5500 punnan arvoiset sakot ulosajostaan Plymouthin 2-1-voitossa Blackburnista Mestaruussarjassa syyskuussa. Plymouthin päävalmentaja hyväksyi kolme syytettään sopimattomasta käytöksestä.

Rooney, 39, sai syyskuun ottelussa punaisen kortin protestoituaan voimakkaasti Blackburnin 86. minuutilla syntynyttä 1-1-tasoitusmaalia. Plymouthin leirissä uskottiin, että maalia edelsi vastustajan rike. Rooney kuvattiin tuolloin sanomassa jotakin loukkaavaa neljännelle erotuomarille Jacob Milesille, joka raportoi asiasta päätuomari James Liningtonille.

– Valmentajan käytös oli sopimatonta ja/tai hän käytti loukkaavia tai ahdistavia sanoja erotuomarista, mikä johti hänen ulosajoonsa. Myös kentälle palaaminen ulosajon jälkeen tulkittiin sopimattomaksi, FA perusteli Rooneyn rangaistusta tiedotteessaan.

Rooney muistetaan pelaajaurallaan kahdeksasta punaisesta kortista. Englannin entinen maajoukkuehyökkääjä edusti Valioliigassa Manchester Unitedia ja Evertonia.

– Osoitin turhautumistani ja näytin tunteeni, koska minusta se oli vapaapotkun paikka. Uskon jokaisen stadionilla nähneen sen tuomareita lukuunottamatta. Se ei ole ideaalia, mutta meidän on jatkettava eteenpäin, Rooney kommentoi itse syyskuun ulosajoaan BBC Radio Devonille torstaina.

Rooney saapui Plymouthin päävalmentajaksi viime kesänä. Seura on Mestaruussarjan sarjataulukossa sijalla 14.

Rooney on valmentanut aiemmin myös Derby Countya, D.C. Unitedia ja Birmingham Cityä.

LUE MYÖS!