Arsenalin manageri Mikel Arteta sanoo, että joukkue voi syyttää vain itseään lauantain 0-2-tappiostaan Bournemouthin vieraana.

Tykkimiehet oli pelannut puoli vuotta ilman tappioita ennen reissuaan Vitality Stadiumille. Lontoolaisvieraiden urakka vaikeutui merkittävästi puolen tunnin kohdalla, kun William Saliba lensi suoralla punaisella kortilla suihkuun.

Ranskalaistoppari kiskaisi puolen kentän tuntumassa Bournemouthin Evanilsonin nurin alimpana puolustajana. Erotuomari antoi ensiksi tilanteesta keltaisen kortin. Videotarkistuksen jälkeen tuomio muuttui kuitenkin punaiseksi, koska hänen katsottiin vieneen rikkeellään ilmeisen maalipaikan kotijoukkueelta.

Saliban punainen kortti oli jo Arsenalin kolmas tämän kauden Valioliigassa, kun kierroksia on takana kahdeksan. Aiemmin Tykkimiehet joutui vajaalle Brightonia ja Manchester Cityä vastaan, mutta se päätyi kummallakin kerralla tasapeliin.

Artetan mukaan oli vain ajan kysymys, milloin Arsenalia rangaistaan vajaamiehisyydestään kunnolla.

– Olemme tietysti todella pettyneitä tulokseen ja musertuneita, koska meidän piti taas pelata vajaalla. Tämä kerta oli vielä vaikeampi kuin kaksi vastaavaa peliä tällä kaudella, sanoi Arteta Sky Sportsin mukaan.

– Kymmenellä miehellä pelaaminen 65 minuutin on vain mahdoton tehtävä tällä tasolla. Pisteittä jääminen oli vahinko, joka vain odotti tapahtumistaan.

Espanjalaisluotsi ei kritisoinut Salibaa punaiseen korttiin johtaneesta rikkeestä.

– Se päätös oli tehtävä sekunnin murto-osassa. Hyökkääjä oli hänen selkäpuolellaan. Hän ei odottanut, että pallo tulee yhtäkkiä häntä kohti. Hän vain teki päätöksen, ja siinä se.

LUE MYÖS