Arsenal isännöi Liverpoolia sunnuntaina Valioliigassa. 

Arsenal joutuu kärkikamppailuun ilman ykköstoppariaan William Salibaa, joka sai punaisen kortin Bournemouth-ottelussa. Saliban lisäksi ainakin Martin Ødegaard on sivussa huippuottelusta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Arsenal joutuu kärkiotteluun ilman Salibaa. Keväällä 2023 Arsenal taisteli Manchester Cityn kanssa mestaruudesta ja joutui Etihadille ilman Salibaa.

Gary Nevillen mukaan Arsenal ei voi enää mennä Saliban poissaolon taakse. Nevillen mielestä Arsenal on tarpeeksi laadukas joukkue voittaakseen Liverpoolin ilman Salibaa.

– Saliba ei pelaa Liverpoolia vastaan. Arsenalilla oli sama tekosyy muutama kausi sitten ja silloin se oli yleisesti hyväksytty. Saliban poissaolo Manchester Cityä vastaan oli tuolloin todella suuri. Se oli iso menetys. Nyt Arsenal on kuitenkin vahvistanut joukkuettaan, joten heidän pitäisi kyetä elämään sen kanssa.

– Et voi olla yhden pelikiellon tai loukkaantumisen päässä siitä, että tasosi putoaa valtavasti. Sinun on pysyttävä tasaisena ja luotettavana joukkueena, vaikka kärsisit loukkaantumisesta, Neville totesi podcastissaan.

Neville muistuttaa, että Arsenalilla on nyt mahdollisuus todistaa tasonsa.

– Olemme nähneet Manchester Cityn ilman Erling Haalandia ja Kevin De Bruynea, ja he ovat silti tulleet toimeen. Luotan kovasti Arsenaliin ja rakastan sitä, miten he ovat kehittyneet. Ennen Liverpool-ottelua emme voi puhua siitä, että jotkut pelaajat eivät pelaa. Arsenal on käyttänyt paljon rahaa ja kehittänyt joukkuettaan. Nyt on aika näyttää se. Arsenalilla on edelleen suuret mestaruusmahdollisuudet. Olemme vasta alkukaudella. Liverpool on heille iso testi.

LUE MYÖS