Suurista ottelumääristä on puhuttu jo pitkään. 

Lukuisat huippupelaajat ovat muistuttaneet suuren ottelumäärän nostavan merkittävästi loukkaantumisriskiä. Viimeisen kuukauden aikana monet pelaajat ovat saaneet muun muassa vakavia polvivammoja.

On hyvin mahdollista, että kuluvalla kaudella huippujoukkueiden pelaajat pelaavat seura- ja maaottelut mukaan luettuna yli 70 ottelua.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola toivoo, ettei pelaajat loukkaannu etenkään maajoukkueiden harjoitusotteluissa.

– Kannustan aina pelaajiani menemään maajoukkueisiinsa, koska se on aina suuria kunnia. Mutta jos kyse on ystävyysottelusta, et ikävä kyllä voi palata seurajoukkueeseen loukkaantuneena. Täällä meille maksetaan hyvin. Seura maksaa palkkamme. Ei maajoukkue. Seuraa on kunnioitettava. Et voi loukkaantua harjoitusottelussa. Voit tietenkin pelata sellaisessa, mutta et loukkaantua.

– En ole koskaan ollut yhtä vihainen kuin viime kaudella, kun John Stones palasi seurajoukkueeseen loukkaantuneena. Meillä oli edessä Mestarien liigan puolivälieräottelu Real Madridia vastaan ja taistelimme Valioliigan mestaruudesta. Ja sitten kaksi pelaajaa palasi harjoitusotteluista loukkaantuneena. En todellakaan pitänyt siitä.

Manchester City kohtaa keskiviikkoiltana Kaan Kairisen Sparta Prahan Mestarien liigassa.

LUE MYÖS