Valioliiga käynnistyy tällä viikolla poikkeuksellisesti jo perjantaina. Tässä tekstissä käsitellään Bukayo Sakaa sekä toimituksen joukkuetta.

Mitä tehdä Bukayo Sakan kanssa?

Arsenalin otteluohjelma on ollut viimeiset kolme ottelua erinomainen, ja useampi manageri on ollut pettynyt etenkin Arsenalin puolustukseen, joka ei ole onnistunut pitämään ainuttakaan nollapeliä kyseisissä otteluissa. Arsenalin otteluohjelma muuttuu selkeästi vaikeampaan suuntaan seuraavan kolmen pelin ajaksi, kun joukkue kohtaa Liverpoolin, Newcastlen ja Chelsean perätysten.

Kaiken lisäksi Arsenalin hyökkäyksen ehdoton ykköstähti, Bukayo Saka, ei pelannut viime ottelussa minuuttiakaan. Sakan aiemmin saama pieni kolhu on mitä todennäköisimmin vakavampi vamma, eikä Mikel Arteta pitänyt Sakan pelaamista järin todennäköisenä huippuottelussa Liverpoolia vastaan.

Managerit ovat tästä syystä hypänneet pois Arsenalin ja etenkin Sakan kelkasta. Kirjoitushetkellä vain juuri punaisen kortin saanut William Saliba on myydympi pelaaja kuin Saka.

Arsenal on selkeästi huonompi joukkue ilman Salibaa, mutta on hyvä muistaa, että ranskalainen on poissa vain yhden ottelun. Tämä kuitenkin vaikuttanee negatiivisesti Arsenalin pelaajiin ja positiivisesti managereihin, jotka omistavat Liverpoolin pelaajia, kuten Mohamed Salahin tai Trent Alexander-Arnoldin.

Toimituksen joukkue on päätynyt myymään Sakan johtuen Arsenalin vaikeasta otteluohjelmasta ja Sakan pelikunnon epävarmuudesta. Korvaajaksi on hankittu Son Heung-min, sillä Son oli halvempi kuin Saka, ja koska Cole Palmerin seuraavat kolme ottelua ovat Sakan tavoin vaikeita.

Palmer on todennäköisesti parempi vaihtoehto kuin Son pelkästään dataa arvioiden, mutta ottaen huomioon joukkueen rajalliset varat ja otteluohjelman, oli Sonin hankinnassa enemmän järkeä. Palmer tulee olemaan osa joukkuetta, kun toimituksen joukkue käyttää Wildcard-pelimerkin peliviikolla 12 tai 14.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle 9 yllä olevalla kokoonpanolla. Antonee Robinson on noussut takaisin avauskokoonpanoon, ja Gabriel on tiputettu penkille. Kapteeninnauhan saa käteensä Erling Haaland.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS