Tottenham kaatoi torstaina AZ Alkmaarin kotikentällään 1-0 Eurooppa-liigan kolmannessa peräkkäisessä voitossaan.

Illan ainoa maali syntyi 52. minuutilla rangaistuspotkusta, jonka Richarlison toimitti sisään.

Spursin kapteenina toiminut James Maddison ja Richarlison, 27, kinastelivat ennen pilkkua siitä, kumpi pääsee vetämään. Rodrigo Bentancurin oli puututtava tilanteeseen ja sanottava brassihyökkääjälle, että tämän on annettava pallo Maddisonille, 27.

Kippari otti pallon käsiinsä, asteli täplälle, ja muut pelaajat kävelivät rangaistusalueelta pois. Hetken pohdittuaan Maddison muutti kuitenkin mieltään ja kävi antamassa pallon Richarlisonille, joka iski pilkusta voittomaalin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Lee McQueen

@LeeMcQueen
Wow - Madders gives it back to Richy

#COYS

Maddison selitti pelin jälkeen, että hän halusi antaa loukkaantumisesta kärsineelle brassikärjelle mahdollisuuden kauden ensimmäiseen maaliin.

– Aluksi me molemmat halusimme ampua sen. Olen kokenut pelaaja, olin kapteeni tänään, ja aioin laukoa rangaistuspotkun. Sitten minulla heräsi pieni ajatus päässäni, kun seisoin siinä. Kävin pienen keskustelun itseni kanssa, kertasi Maddison Evening Standardin mukaan.

– Richy on palannut loukkaantumisen jälkeen, ja se voi olla vaikeaa varsinkin hyökkääjälle. Tiedän sen kokemuksen viime kaudelta, kun minulla oli pitkä loukkaantuminen. Kesti jonkin aikaa ennen kuin sain ensimmäisen maalini. Se todella antaa itseluottamusta.

– Ajattelin, että olisi parhaaksi, jos Richy ottaisi sen, ja hän on hyvä ampumaan pilkkuja.

Tottenhamin päävalmentaja Ange Postecoglou sanoi, että hän ei välitä siitä, kuka pilkut laukoo – kunhan ne menevät sisään.

– Mielestäni Madders oli tänään erinomainen. Luulen, että hän aisti tuolla hetkellä, kuinka Richy on paiskinut hirveän kovasti töitä, ja hänen kautensa alkoi tavallaan tänä iltana.

– Maalit ovat tärkeitä hyökkääjille, joten mielestäni Madders teki loistavan päätöksen antaa hänelle vastuuta. Richyn piti vielä laittaa se verkon perälle ja hän teki sen.

Eurooppa-liigan sarjataulukko

LUE MYÖS