Manchester United hävisi sunnuntaina Valioliigassa West Hamille 1-2.

Manchester Unitedin syyskausi on ollut suorastaan surkea. Yhdeksästä sarjaottelusta tuloksena on kolme voittoa ja Valioliigan 14. sija. Eurooppa-liigassa kaikki kolme ottelua ovat päättyneet tasapeleihin.

Sunnuntainen tappio näki päivänvalonsa lisäajalla, kun West Hamille vihellettiin paljon puhuttanut rangaistuspotku. Matthijs de Ligtin ja Danny Ingsin jalat osuivat toisiinsa boksissa ja pallo vietiin lopulta pilkulle, vaikka sitä tarkistettiin pitkään VAR:lta.

Ottelun viheltänyt David Coote ei aluksi tuominnut tilanteesta pilkkua, mutta VAR-tuomari Michael Oliver pyysi Cooten VAR-näytölle. Coote muutti päätöksensä ja vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun.

Manchester Unitedin päävalmentaja Erik ten Hag kummasteli päätöstä.

– Puhuin tuomareiden kanssa. Ennen kauden alkua meille selitettiin, miten VAR toimii. Silloin sanottiin, että VAR puuttuu vain päivänselviin tilanteisiin. He eivät puuttuneet Bruno Fernandesin virheelliseen punaiseen korttiin Tottenham-pelissä. Se oli virhe. Ja nyt he puuttuivat väärässä paikassa ja tekivät jälleen virheen. Molemmat ratkaisut vaikuttivat selvästi tuloksiin. En kritisoi ketään yksittäistä ihmistä, vaan koko tätä prosessia.

– Toinen takaisku oli se, ettemme tehneet maaleja. Loimme paljon paikkoja ja pelasimme hyvää jalkapalloa. Haluan joukkueeni pelaavan tuolla tavalla. Meillä oli kuudesta seitsemään todellista huippupaikkaa ja niistä olisi pitänyt tehdä tarvittavat maalit, joten en voi juurikaan kritisoida joukkuetta puutteellista viimeistelyä lukuun ottamatta.

– Tällä hetkellä on selvää, ettei tuuri ole puolellani. Kyse ei ole minusta, vaan koko joukkueesta, emmekä ole onnekkaita. Viime kausi oli samanlainen, mutta lopussa onnistuimme kääntämään sen hyväksemme. Tulemme tekemään sen tälläkin kaudella, jos pelaamme tällä tavalla.

LUE MYÖS