Kausiennakko 2021-22 – Leicester: Ei enää mikään tähdenlento – kärkkyy suurien nukahdusta
Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.
( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );
( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];
_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);
_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );
( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );
// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );
Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
- Perustettu: 1884
- Stadion: King Power Stadium (32 261)
- Kotikaupunki: Leicester
- Kotiasu: Sininen
- Vierasasu: Valkoinen
- Manageri: Brendan Rodgers
- Saavutukset: Valioliigan mestari kaudella 2015-16, FA Cupin voitto kaudella 2020-21, Liigacupin voitto kausina 1963-64, 1996-97, 1999-2000.
FA Cupista riemuvoitto, mutta jotain jäi silti hampaankoloon
- Valioliiga: 5. (Eurooppa-liigan lohkovaihe)
- Pisteet: 66
- 20 voittoa, 6 tasapeliä, 12 tappiota
- Maaliero: 68-50
- Cupit:
- FA Cup: Mestari, voitti finaalissa Chelsean 1-0
- Liigacup: Kolmas kierros, hävisi Arsenalille
- Eurooppa-liiga: Ensimmäinen kierros, hävisi Slavia Prahalle
Leicester päätti viime kauden ensimmäistä kertaa koskaan FA Cupin voittajana. Brendan Rodgersin miehistö osoitti, ettei vuonna 2016 sensaatiomaisesti Valioliigan voittanut Leicester ole vieläkään poistunut parrasvaloista, vaan pystyy kaudesta toiseen laittamaan maan suurimmat rahaseurat koville.
Sarjaassa Leicester taisteli aina kauden viimeiselle kierroksella saakka paluusta Mestarien liigaan, jossa se nähtiin edellisen kerran vuonna 2017. Puhti kuitenkin loppui dramaattisesti päätösottelun viimeisillä hetkillä ja historia toisti ikävästi itseään.
Jo toisena peräkkäisenä kautena Leicester putosi viimeisellä kierroksella pois neljän parhaan joukosta ja joutui tyytymään Eurooppa-liigaan. Jotain jäi siis tälläkin kaudella hampaankoloon, vaikka FA Cupin voittaminen olikin seuralle se kaikista merkittävin asia.
Leicester aloitti sarjakautensa väkevästi ja otti lähes saman tien ison päänahan tulevasta mestarista Manchester Citystä. Pep Guardiolan miehistö kaatui Etihad Stadiumilla peräti 5–2-lukemin. Esitys oli yksi kauden parhaita ja mieleenpainuvimpia.
Ensimmäiseen 14 otteluun mahtui lopulta yhdeksän voittoa, jotka antoivat vankan pohjan Leicesterin loppukaudelle. TOP4-sijoista vastaavasti taistelleet Arsenal, Tottenham ja Chelsea jäivät kaikki jalkoihin ensimmäisissä kohtaamisissa, mikä edesauttoi asetelmia entisestään.
Helmikuussa Leicester laittoi vitosvaihteen silmään ja nautti kauden parhaasta ajanjaksostaan Valioliigassa. Kuun alussa tulleen Fulham-voiton jälkeen Ketut pysyi sarjataulukon kolmannella sijalla aina huhtikuun loppuun saakka.
Helmikuussa Leicester tippui myös Eurooppa-liigasta, mikä ei kuitenkaan tuntunut ryhmää haitanneen. Joukkue kaatoi Stoken, Brentfordin, Brightonin, Manchester Unitedin ja Southamptonin matkalla FA Cupin finaaliin, jossa vastaan asettui Thomas Tuchelin uudelleenherännyt Chelsea.
Sekä Leicesterin että Chelsean toukokuu muodosti klassisen Choose your battles -asetelman. Seurat kohtasivat ensin FA Cupin loppuottelussa Wembleyllä, jonka jälkeen ne ottivat yhteen TOP4-sijoituksen kannalta huipputärkeässä Valioliiga-ottelussa heti seuraavalla viikolla.
Leicester vei ensimmäisen taiston, kun Youri Tielemansin mieletön kaukolaukausmaali, Kasper Schmeichelin huipputorjunnat sekä entisen Leicester-puolustajan Ben Chilwellin hylätty loppuhetkien tasoitus toivat FA Cupin pokaalin ensi kertaa King Power Stadiumille. Voittoa riemuittiin suunnattoman paljon, eikä ihme. Kyseessä oli Leicesterin ensimmäinen pokaali kauden 2015-16 valioliigamestaruuden jälkeen.
Seuraavan taiston Leicester kuitenkin hävisi, kun Chelsea otti Rodgersin miehistöstä revanssin Stamford Bridgellä. Valioliigakauden viimeiselle kierrokselle lähdettiin tilanteesta, jossa Leicester oli viides ja Chelsea neljäs. Ainoastaan Leicesterin voitto Tottenhamista ja Chelsea tappio Aston Villalle olisivat käytännössä voineet enää nostaa Ketut Mestarien liigaan.
Näin oli lopulta lähellä käydäkin. Chelsean ollessa häviöllä Aston Vilalle 1–2, johti Leicester Tottenhamia 2–1 kotiyleisönsä edessä. Live-sarjataulukoissa Leicester oli noussut takaisin neljänneksi. Ottelun viimeisen 15-minuuttisen aikana haaveet Mestarien liigasta kuitenkin kaatuivat. Schmeichelin oma maali ja Gareth Balen osumat toivat Tottenhamille vieraista 4–2-voiton, joka jätti Leicesterin viidenneksi.
Eurooppa-liigaan selviäminen ja siellä pelaaminen tuo tärkeitä tuloja seuran kassaan. Se ei kuitenkaan ole kilpailu, joka olisi innostanut yhtä paljon kuin Mestarien liiga, eikä Leicester sieltä varsinaisesti menestystä janoa. TOP4-sijoitus olisi viime kaudella ollut kirsikka kakun päällä, mutta kesän vahvistukset antavat sille taas piirun verran paremmat mahdollisuudet Mestarien liigaan kaudelle 2022-23. Seuran kunnianhimo ei ole kadonnut minnekään.
Mitä siirtoja Leicester on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.
[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]
Olet joukkue-ennakon sivulla 2.
Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.
Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
Kauden kovin ryöstö – loukkaantumiset pakottavat vielä markkinoille
Leicester ei ole jäänyt tänäkään kesänä pyörittelemään tyytyväisenä peukaloitaan, vaan jatkanut joukkueen kehittämistä kovan luokan hankinnoilla. Toistaiseksi kassa on tyhjentynyt 50 miljoonan euron edestä, mutta lisää vahvistuksia voidaan vielä odottaa.
Leicester ajoitti kaikki kolme kesähankintaansa heinäkuun alkuun. Southamptonin pitkäaikainen palvelija ja Mestarien liigan vuonna 2012 Chelsean riveissä voittanut laitapuolustaja Ryan Bertrand saapui King Power Stadiumille vapain paperein.
Bertrand, 31, täyttää 35-vuotiaan Christian Fuchsin paremmin kuin hyvin. Bertrand saapui myös tärkeällä hetkellä, sillä sekä James Justin että Timothy Castagne ovat parhaillaan sairastuvalla. 20-vuotiaalla Luke Thomasilla on puolestaan valioliigakokemusta vasta 17 pelin edestä, eikä hän ole vielä valmis avaukseen.
Toisella hankinnallaan Leicester vahvisti keskikenttäänsä. Vasta 22-vuotias Boubakary Soumaré auttoi Lillen viime kaudella Ligue 1:n voittoon yhtenä joukkueensa tärkeimmistä pelaajista. 20 miljoonan euron hintaan ranskalaisnuorukaista pidetään jo yhtenä kesän suurimmista ryöstöistä.
Soumaré on äärimmäisen tekninen, vahva ja elegantti pelaaja. Hän on loistava taklaamaan, eikä juuri koskaan menetä palloa. Kuljettaminen läpi useammankin pelaajan sujuu usein ongelmitta. Hän ei yksinkertaisesti menetä palloa. Monet ovat kuvailleet Soumaréa seuraavana Patrick Vieirana, mikä kertoo kaiken hänen potentiaalistaan.
Tähtihyökkääjä Jamie Vardyn esitykset viime kauden lopulla antoivat sen sijaan merkkejä hiipumisesta. Koska 34-vuotias ei enää tästä nuorene, on Leicester päättänytkin virkistää hyökkäyspelamistaan uudella lupaavalla kärkimiehellä.
Kyseessä on 22-vuotias Patson Daka, joka voi Soumarén tavoin osoittautua yhdeksi kesän parhaista hankinnoista. Daka saapui Leicesteriin RB Salzburgista noin 30 miljoonalla eurolla.
Sambian maajoukkuehyökkääjä on Vardyn tavoin nopea jaloistaan ja säälimätön maalin edessä. 27 täysosumaa ja 7 maalisyöttöä 28 otteluun Itävallan pääsarjassa ovat pelottavan kova lukema. Daka on myös tottunut pelaamaan kahden miehen hyökkäyksessä, missä häntä voidaan käyttää sekä Vardyn että Kelechi Iheanachon rinnalla.
Leicesterin on kuitenkin suunnattava siirtomarkkinoille vielä uutta keskuspuolustajaa varten. Avaintoppari Wesley Fofana, 20, on vähintään loppuvuoden sivussa loukkaannuttuaan vakavasti viime viikon ystävyysottelussa Villarrealia vastaan. Jonny Evans on hänen lisäkseen ainakin syyskuuhun saakka poissa nilkkavamman vuoksi.
Uuden keskuspuolustajan ohella ei uusia hankintoja kannata odottaa. Jos Rachid Ghezzal suuntaa uudelleen lainalle, saatetaan hänen tilalleen hankkia Cengiz Ünderin kaltainen lainamies yhdeksi kaudeksi. Sen enempää siirtokassa ei kuitenkaan anna periksi, ellei jotain merkittävää tapahdu. Ja tuskin tapahtuu.
Arsenaliin yhdistetty James Maddison, 24, ei ole Rodgersin mukaan myynnissä. Ja vaikka olisikin, saisi Leicester todennäköisesti neuvoteltua hänestä samankaltaisen summan kuin 85 miljoonalla eurolla kaupatusta Harry Maguiresta ja 60 miljoonalla eurolla myydystä Ben Chilwellistä. Siirtoa ei kuitenkaan ole näiltä näkymin tapahtumassa, joten kannattajien lienee täysin turha murehtia.
Pelaajasiirrot
[get-transfer-table table=”243″ team=”Leicester”]
Ketkä ovat Leicesterin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.
[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]
Olet joukkue-ennakon sivulla 3.
Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.
Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
Tähdet
Kasper Schmeichel
34 vuotta
Maalivahti
Kasper Schmeichel havittelee vähintäänkin seuralegendan statusta, kun hän valmistautuu jo kahdeksanteen valioliigakauteensa Leicesterin tolppien välissä.
Tanskalainen veräjänvahti ja kapteeni osoitti taas viime kaudella tärkeytensä joukkueelleen. Schmeichel oli mies paikallaan, kun Leicester koppasi historian ensimmäisen FA Cupin voittonsa Wembleyllä. Valioliigassa hän puolestaan piti 11 nollapeliä.
Kesän EM-kisoissa Schmeichel esiintyi myös erinomaisesti – etenkin Englantia vastaan – ja vaikuttaisi olevan valmis ensi kauden koitoksiin. Community Shield -kamppailussa Schmeichel piti maalinsa puhtaana Manchester Cityä vastaan.
Harvey Barnes
23 vuotta
Laitahyökkääjä
Harvey Barnes teki viime kaudella odotetun läpimurtonsa Valioliigassa. Ensimmäiseen kymmeneen sarjapeliin syntyi kolme maalia, vaikka hän joutui ajoittain tyytymään vain vaihtomiehen rooliin.
Joulunaikaan 23-vuotias laitahyökkääjä näytti kuitenkin parastaan. Barnes takoi kuusi maalia ja kolme maalisyöttöä 12 otteluun ennen karua loukkaantumistaan helmikuun lopulla. Barnesin polvi hajosi ja loppukausi meni sairastuvalla.
Englannin A-maajoukkueessa kertaalleen esiintynyt Barnes on nyt takaisin pelikunnossa. Hän on osoittanut olevansa avainpelaaja Leicesterin hyökkäyksessä ja saanee suuren roolin tälläkin kaudella.
Viime viikon harjoitusottelussa Villarrealia vastaan Barnes laittoi maaliverkot komeasti tötterölle räväkkään läpijuoksunsa päätteeksi.
James Maddison
24 vuotta
Hyökkäävä keskikenttä
James Maddison on Leicesterin kivenkovan keskikentän kruununjalokivi, joka on kuitenkin kärsinyt aina tietynlaisesta johdonmukaisuuden puutteesta.
24-vuotiaalla on tästä syystä edessään valtava kausi, jonka aikana hän toivoo johdattavansa Leicesterin Mestarien liigaan ja murtautuvansa pysyvästi Gareth Southgaten maajoukkuemiehistöön. Ja siihen hänellä on kaikki eväät.
Maddisonia on usein verrattu läheiseen ystäväänsä Jack Grealishiin. Se on jo pinnallisten piirteiden kautta ymmärrettävää, sillä kummankin pelintekijän selkää koristaa numero 10 ja tukkaa hiuspanta.
Grealish on kuitenkin nyt vuoden vanhempana ottanut askeleen seuraavalle tasolle. Grealish on lukinnut paikkansa Englannin maajoukkueessa ja siirtynyt Valioliigan ennätyssummalla Man Cityyn. Siitä ei kuitenkaan ole kauaa aikaa, kun Maddisonia pidettiin vielä heistä lahjakkaampana.
Maddison on osoittanut Leicester-uransa aikana, että hän pystyy olemaan yksi Valioliigan parhaista pelintekijöistä. Viime viikon Community Shield -ottelu sisälsi vähintäänkin tarpeeksi hetkiä muistuttamaan katsojia siitä. Nyt hänen on kuitenkin otettava Grealishista mallia ja otettava seuraava askel urallaan.
Viime kaudella Maddison rekisteröi tililleen kahdeksan maalia ja seitsemän maalisyöttöä Valioliigassa. Enemmänkin voidaan vaatia. Enemmän veisi Leicesterin todennäköisesti Mestarien liigaan asti.
Läpimurtopelaaja – Patson Daka
Kuten todettu, saapuu Patson Daka King Power Stadiumille täydelliseen aikaan. Ykköstykki Jamie Vardy ei ole vielä hiipunut täysin, mutta saattaa ikänsä puolesta väsyä minä hetkenä hyvänsä.
Onkin siis tärkeää, että Daka pääsee sillä välin tottumaan uuteen ympäristöönsä. 22-vuotias haluaa olla valmis täyttämään Vardyn saappaat, kun tilaisuus siihen aukeaa. Se voi tapahtua joulunaikaan tai vasta ensi kauden jälkeen, mutta juuri sen takia kauppa oli fiksu toteuttaa ajoissa.
Säkenöivän loppukauden pelannut Kelechi Iheanachokaan ei ole Rodgersin peluutuksesta päätellen siinä asemassa, että hän saisi Vardyn valtikkaa automaattisesti kouraansa. Daka on tullut taistelemaan manttelinperijän paikasta Iheanachon kanssa, eikä ole vielä liian suuren paineen alla tavoitteensa suhteen.
Kuten jo ennakon toisella sivulla käytiin läpi, antaa Dakan viime kauden tilastot lupaavan osoituksen hänen vaarallisuudestaan. 27 maalia 28 otteluun ovat suorastaan huima saldo, vaikka Itävallan pääsarja onkin kaukana Valioliigan vaatimustasosta.
Leicesterin toinen huippuhankinta Boubakary Soumaré, 22, voi Dakan tavoin nousta nopeastikin Rodgersin avainmiehistöön. Alkuun Youri Tielemansin ja Wilfred Ndidin odotetaan kuitenkin hallitsevan keskikentän keskustaa yhdessä Maddisonin kanssa.
Miten Leicester pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Leicesterin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.
[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]
Olet joukkue-ennakon sivulla 4.
Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.
Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
José Mourinhon oppipojasta Kettulauman johtajaksi
Valmennusryhmä
- Manageri: Brendan Rodgers
- Apulaismanageri: Chris Davies
- Valmentaja: Kolo Touré
- Valmentaja: Adam Sadler
- Kuntovalmentaja: Glen Driscoll
- Maalivahtivalmentaja: Mike Stowell
Leicester City voitti Valioliigan mestaruuden satumaisella tavalla kaudella 2015-16. Kyseinen kettulauma jäi paitsi Englannin jalkapallohistoriaan myös maailman jalkapallohistoriaan yhtenä kaikkien aikojen epätodennäköisimmistä mestareista.
Sittemmin Valioliigan suurseurat ovat odotetusti vääntäneet tiensä takaisin huipulle, kun Leicester on sijoittunut sarjataulukossa sijoille 12., 9., 9., 5. ja taas viime kaudella 5.
Kaksi asiaa tulee kuitenkin tässä yhteydessä varsin selväksi. Ensinnäkin se, että Leicester on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa varteenotettavana pääsarjajoukkueena. Tämä ei ole mikään pieni saavutus, kun ottaa huomioon, että se nousi takaisin Valioliigaan vasta vuonna 2014.
Toiseksi voimme heti nähdä sen parannuksen, jonka seura teki noustessaan yhdeksänneltä sijalta viidennelle. Siitä on kiittäminen suurelta osin Brendan Rodgersia, joka saapui King Power Stadiumille helmikuussa 2019.
Rodgersin ja Leicesterin välisestä yhteiselosta on ollut vaikea olla vakuuttumatta. Pohjoisirlantilainen on omaksunut seuran luoman projektin nopeasti ja rakentanut vankan pohjan menestykselle. Rodgers on suoraselkäinen, eikä luule itsestään liikoja. Fanit rakastavat häntä.
Rodgers hyppäsi Leicesterin peräsimeen kesken kauden 2018-19 ja nosti ryhmän 12. sijalta yhdeksänneksi kymmenen pelin aikana. Seuraavalla kaudella Rodgers johdatti Leicesterin viidenneksi ja takaisin Eurooppaan. Sama toistui viime kaudella, minkä lisäksi seura juhli FA Cupin voittoa.
Miten Rodgers sitten päätyi Leicesteriin?
Rodgers on profiloitunut valmentajana, joka haluaa joukkueensa noudattavan tietynlaista pelifilosofiaa, mutta joka on avoin tekemään muutoksia tiettyjen vastustajien, loukkaantumisten ja muiden muuttujien perusteella.
Rodgers aloitti valmennusuransa Readingin apuvalmentajana jo vuonna 1994. Vuonna 2004 hän siirtyi Chelseaan ja vietti neljä vuotta lontoolaisseuran akatemiajoukkueen peräsimessä, missä hän teki vaikutuksen José Mourinhoon. Mourinho on usein ylistänyt Rodgersia, jota pidetään portugalilaisen yhtenä etevimpänä oppipoikana.
– En ole lainkaan yllättynyt [hänen saavutuksistaan Leicesterissä]. Tiedän kuinka hyvä hän on. Kun tapasin Brendanin hänen ollessa vielä nuori akatemiavalmentaja, ymmärsin hänen olevan nuori mies mahtava tulevaisuus edessään. Hän on todella lahjakas, luova ja haluaa aina kehittyä, totesi Mourinho vuosi sitten lehdistölle.
Rodgersin ensimmäinen kunnollinen managerinpesti avautui Watfordista, jossa Rodgers voitti vain kaksi kymmenestä ensimmäisestä liigaottelustaan. Surkean alkukauden jälkeen joukkueen kurssi kuitenkin parani dramaattisesti ja Rodgers onnistui ohjaamaan sen putoamistaistosta sijalle 13.
Heti seuraavalla kaudella Rodgers otti työpaikan vastaan entisestä seurastaan Readingista, mikä sai Watford-fanit pettymään. Uravalinta näyttäytyi lopulta huonona, sillä hän jätti tehtävänsä jo kuuden kuukauden jälkeen. Joukkue oli vajonnut joulukuuhun mennessä putoamistaistoon.
Vuonna 2010 Rodgers siirtyi Swanseaan, jossa hän viimein tuli tunnetuksi myös laajemmalle jalkapallokansalle. Rodgersin johdolla Swanseasta tuli historian ensimmäinen Valioliigaan noussut walesilaisjoukkue. Nousukarsintojen kautta pääsarjaan ponnistanut joukkue ei myöskään pudonnut saman tien takaisin, vaan vakuutti myös Valioliigassa.
Lähellä Valioliigan mestaruutta Liverpoolissa
Swansean peräsimessä menestyminen toi Rodgersille työpaikan Liverpoolista vuonna 2012. Rodgers korvasi Kenny Dalglishin ja johdatti seuran ensimmäisellä kaudellaan seitsemänneksi – yhtä sijaa ylemmäs kuin aiemmalla kaudella.
Seuraavalla sesongilla Liverpool taisteli kuitenkin jo Valioliigan mestaruudesta. 11 peräkkäisen voiton putki toi sille viiden pisteen johdon Valioliigan kärjessä, kun jäljellä oli enää kolme kierrosta.
Sitten Liverpool kuitenkin kärsi surullisenkuuluisan kotitappionsa Chelsealle, mikä antoi Manchester Citylle etulyöntiaseman mestaruuskisassa. Kyseessä oli siis juurikin se ottelu, jossa Steven Gerrard liukastui.
Seuraavassa vieraspelissään Crystal Palacea vastaan Liverpool johti peliä 3-0-lukemin 11 minuuttia ennen päätösvihellystä. Kamppailu päättyi kuitenkin 3-3. Liverpool päätti kauden täten Valioliigan kakkosena, häviten odotetun mestaruuden Manchester Citylle kahdella pisteellä.
Karvaasta pettymyksestä huolimatta Rodgers valittiin LMA:n vuoden manageriksi ja sai uuden pitkän jatkosopimuksen. Rodgersin pelitapa oli todettu toimivaksi. Syntyihän kauden aikana jopa ennätykselliset 101 maalia.
Seuraavallakin kaudella pokaali jäi kuitenkin haaveeksi. Liverpool jäi Mestarien liigassa alkulohkoon ja putosi heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Eurooppa-liigasta. Sarjasijoitus oli vasta kuudes, mutta Liverpoolin seurajohdon luotto Rodgersiin ei vielä huojunut.
Lokakuuta 2015 Liverpool pelasi Evertonia vastaan 1-1-tasapelin. Kyseessä oli viides kerta kuuteen edelliseen peliin, kun Rodgersin miehistö oli mennyt 1-0-johtoon, mutta päättänyt ottelun tasalukemiin. Vain tunti Merseysiden derbyn jälkeen Rodgers sai potkut, kun Liverpool oli kahdeksan pelatun ottelun jälkeen kymmenennellä sijalla.
Kaudella 2016-17 Rodgers otti ohjat Skotlannin suurseura Celticistä, jossa hän sai parhaan mahdollisen valmistautumisensa Valioliiga-paluulle. Rodgers valmensi skottiseurassa 169 ottelua huimalla 2.24 pisteen keskiarvolla. Samalla hän rikkoi useita ennätyksiä, johdatti Celticin takaisin Mestarien liigaan ja seitsemän pokaalin voittoon.
Pohjoisirlantilainen sai työtarjouksia Kiinasta saakka, mutta pysyi Celticissä kunnes Leicester tarjosi tilaisuutta palata Englantiin kesken kauden 2018-19. Rodgers oli palannut parrasvaloihin ja valmis ottamaan uuden, pitkäaikaisen projektin harteilleen.
Peliryhmitys – muoto
Leicesterillä on vahva maine vastahyökkäävänä joukkueena. Tarkoituksena ei suinkaan ole vähätellä ryhmän osaamista, mutta siinä se on yksi Valioliigan parhaista. Rodgers on sekoittanut erilaisia strategioita keskenään ja saanut Leicesterin pelaamaan puhtaasti vahvuuksillaan.
Yksi Leicesterin lähestymistavan pääperiaatteista on nimenomaan nopeiden hyökkäysten luominen. Sama periaate toimii puolustaessa, jolloin pelaajat liikkuvat kurinalaisesti tarkkaan organisoidussa ryhmitelmässä. Leicester kykenee ottamaan painetta vastaan ja hyökkäämään salamannopeasti tyhjiin tiloihin.
Jopa silloin, kun Leicester hallitsee palloa, pyritään palloa liikuttamaan nopeasti. Tällöin vastustajan puolustusmuodossa avautuu tiloja, jotka hyödynnetään nopeilla yhden ja kahden kosketuksen syötöillä sekä älykkäillä liikkeillä. Matalan blokin puolustusryhmitelmät eivät siis ole Leicesterille mikään ylitsepääsemätön este.
Rodgers valitsee muodostelmansa otteluun usein vastustajan ja käytettävissä olevan pelaajistonsa mukaan. Sekä kahden keskushyökkääjän että kolmen topparin muodot ovat tulleet viime vuosina tutuksi. Community Shieldin kamppailun se avasi 4–2–3–1-muodostelmassa, mutta nähty on myös ryhmitelmiä kuten 3–4–1–2 ja 3–4–2–1.
Puolustaessa Leicester vetäytyy usein melko syvälle omalle alueelleen muotoon 4–4–2 tai 5–4–1. Jälkimmäisessä viiden miehen puolustuslinja ja neljän miehen keskikenttä pysyvät hyvin lähellä toisiaan, jotta niiden välille ei synny uhkaavia välitiloja. Kymppipaikalla operoiva James Maddison putoaa tällöin keskikentälle ja wingbackit laitapuolustajien asemaan. 4–4–2-muodossa Maddison pysyy ylhäällä Jamie Vardyn vierellä, ellei Vardyn kärkiparina ole valmiiksi Kelechi Iheanacho tai Patson Daka.
Nopeajalkainen Vardy pitää muussa tapauksessa yksinään huolen vastustajan puolustavasta keskikenttäpelaajasta ja on aina valmis juoksemaan räjähtävästi pystyyn. Sama koskee Harvey Barnesia ja Marc Albrightonia laidoilla. Kun pallonriisto tapahtuu, säntää kumpikin laituri syötön toivossa tyhjään tilaan.
Laitapuolustajat Ryan Bertrand ja Timothy Castagne tukevat laitahyökkääjiä kiertämällä heidän eteensä tuodakseen lisää vaihtoehtoja hyökkäyksen edistämiseksi. Aikaiset keskitykset kohti Vardya tuottavat tuhoa vastustajan puolustukselle. Maddison seuraa perästä toisessa aallossa, ellei hän ole itse käynnistämässä peliä alempaa.
Jos keskitys laidalta puretaan tai pistävä läpisyöttö epäonnistuu, taistelee Leicester pallon saman tien takaisin. Tässä Ndidi on yksi sarjan parhaita. Ndidi nousee hyökkäykseen mukaan väijyäkseen mahdollista paluupalloa. Vastustajan saadessa pelivälineen itselleen, on Ndidi gepardin lailla kimpussa, ennen kuin tämä ehtii purkamaan sitä tiehensä.
Youri Tielemans nousee myös syvempää mukaan hyökkäyksiin. Hänen tarkat pystysyöttönsä ja vaaralliset kaukolaukauksensa antavat lisää mahdollisuuksia maalintekoon. Tielemans ja Maddison ottavat vastuuta erikoistilanteista, joissa topparit Caglar Söyüncü ja Jonny Evans hallitsevat ilmatiloja.
Ihanneavaus (4-2-3-1)
Pelaajalista
[table id=51 /]
Mistä sijoista Leicester pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.
[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]
Olet joukkue-ennakon sivulla 5.
Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.
Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
Joko viimein Mestarien liigaan?
Sijat: 5-7
Leicester on vahvistanut joukkuettaan loistavilla pelaajilla kuluneen kesän aikana. Brendan Rodgersin ryhmä on jälleen valmis laittamaan Valioliigan jättiläiset koville ja tavoittelemaan paikkaa neljän parhaan joukosta.
Manchester City, Manchester United, Chelsea ja Liverpool ovat kuitenkin vahvistuneet vähintään samalla mitalla, minkä takia viidennettä sijaa voidaan yhä pitää todennäköisempänä lopputulemana – tälläkin kaudella.
Tilanteet kuitenkin elävät kauden aikana. Jos yhdenkään yllämainitun kilpailijan kone alkaa yskimään, on Leicester kykeneväinen kapuamaan TOP4:n joukkoon. Viideskään sija ei kuitenkaan ole selviö, vaan töitä on tehtävä jotta Tottenham ja Arsenal pysyvät ensi kaudellakin alapuolella.
Mahdollisuudet
Leicester on laajentanut ryhmäänsä todella hyvillä pelaajilla. Vaikka Rodgersilla on ollut ajoittain vaikeuksia kierrättää ryhmäänsä onnistuneesti, on hänellä siihen nyt paremmat työkalut kuin aiempina kausina.
Jos Patson Daka ja Boubakary Soumaré tottuvat uuteen sarjaan nopeasti ja lyövät toivotun lailla läpi, on Leicester valmis taistelemaan TOP4-sijoituksen lisäksi pokaaleista.
Liigacupin voitto tai FA Cupin mestaruuden uusiminen ei ole suinkaan mahdotonta. Suotuisa arpaonni voi myös auttaa etenemään Eurooppa-liigassa pidemmälle kuin koskaan aiemmin.
Haasteet
Leicesterista ei lähtökohtaisesti heikkoja lenkkejä löydy. Jos joukkue ei kuitenkaan onnistu värväämään uutta keskuspuolustajaa ennen siirtoikkunan sulkeutumista, voi edessä olla erittäin vaikea alkukausi.
Tämä pahimmassa tapauksessa tarkoittaisi pikaista loppuunpalamista Eurooppa-liiga-pelien myötä ja TOP4-haaveiden aikaista kaatumista. Tällä hetkellä joukkueen ainoat terveet keskuspuolustajat ovat Daniel Amartey ja Caglar Söyüncü.
[td_block_11 custom_title=”Leicester-uutiset” tag_slug=”leicester” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]
Voita 1000€ lahjakortti ruokakauppaan!
- Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
- Osallistu arvontaan.
- Voit voittaa 1000€ lahjakortin ruokakauppaan!
- Mikel Arteta vahvisti huonot uutiset Bukayo Sakasta – nämä korvaavat vaihtoehdot Arsenal-luotsilla on käsissään
- Virgil van Dijk kommentoi sopimustilannettaan
- Valioliigalegenda raivostui Jack Grealishin kohtelusta – täyslaidallinen fanien käytökselle: ”Olitte keskinkertaisia”
- Arsenalin Gabriel Jesus kertoi mielipiteensä pienestä peliajastaan: ”Monet ihmiset eivät katso pelejä…”
- Ruud van Nistelrooy pettyi Leicester-kannattajien käytökseen: ”Sitä on vaikea katsoa vierestä”
- Romano: Chelsea maksaa Sanchosta 25 miljoonaa euroa Manchester Unitedille – kokee tekevänsä loistavat kaupat
- Ange Postecoglou sai tarpeekseen pelitapakysymyksistä: ”En enää tiedä, mitä sanoa”
- Times: Bukayo Saka viikkoja sivussa pelikentiltä
- Rúben Amorim ymmärtää kannattajien turhautumisen ruman tappion jälkeen: ”Tämä on todella vaikeaa kaikille”
- Liverpool latoi kuusi maalia Tottenhamin verkkoon Lontoossa
- Rúben Amorim ymmärtää kannattajien turhautumisen ruman tappion jälkeen: ”Tämä on todella vaikeaa kaikille”
- Gary Neville otti kantaa Rúben Amorimin puhuttaneeseen ratkaisuun: ”Hänen on suojeltava itseään”
- Liverpool latoi kuusi maalia Tottenhamin verkkoon Lontoossa
- Pep Guardiola vastasi Erling Haalandin kriittisiin kommentteihin – ”En ole samaa mieltä”
- Times: Bukayo Saka viikkoja sivussa pelikentiltä
- Marcus Rashford jäi taas ulos Manchester Unitedin kokoonpanosta – näin Rúben Amorim kommentoi
- Bournemouth tyrmäsi Manchester Unitedin Old Traffordilla – Chelsean voittoputki katkesi
- Ange Postecoglou sai tarpeekseen pelitapakysymyksistä: ”En enää tiedä, mitä sanoa”
- Mikel Arteta arvioi Bukayo Sakan loukkaantumista – ”Olen melko huolissani”
- Romano: Chelsea maksaa Sanchosta 25 miljoonaa euroa Manchester Unitedille – kokee tekevänsä loistavat kaupat