Liverpoolin pitäisi kaupata Mohamed Salah samalla tavalla kuin Philippe Coutinho, sanoo seuran hyökkääjälegenda Robbie Fowler, jonka mielestä siirrosta kertyvät tulot olisi hyvä käyttää taas joukkueen kokonaisvaltaiseen uudistamiseen.

Kysymykset Salahin tulevaisuudesta ovat roikkuneet ilmassa jo pidemmän aikaa. 28-vuotias tähtihyökkääjä, sekä hänen agenttinsa, ovat pudotelleet viime kuukausien varrella lukuisia vihjeitä mahdollisesta kesäsiirrosta muualle.

LUE MYÖS: Mohamed Salahin agentilta kryptinen twiitti – Liverpool-fanit pelkäävät pahinta: ”Jotain on selvästi pielessä”

Liverpool osoitti muutama vuosi sitten, että se voi vahvistua joukkueen avainmiehen lähdöstä huolimatta, kun Coutinho kaupattiin tammikuussa 2018 Barcelonaan. Fowler uskoo, että merseysidelaisseuran tulisi toimia samoin Salahin kohdalla, sillä egyptiläinen ei selvästi vaikuta täysin tyytyväiseltä Anfieldilla.

– En kritisoi Salahia, sillä rakastan häntä kovasti, mutta uskon siirtojen toteutuvan nyt hyvin paljolti sen mukaan, mitä pelaajat itse haluavat. Pallo on siis hänellä, eikä Liverpoolilla, Fowler kertoi The Mirrorille.

– Jos hän haluaa lähteä, hänen pitäisi mennä. Meidän on vain hyväksyttävä se. Jürgen Klopp on sanonut, ettei hän halua joukkueeseensa ketään, joka ei halua olla siellä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Philippe Coutinho myytiin Barcelonaan lähes 150 miljoonan euron siirtokorvausta vastaan. Kuva: Getty Images

– Uskon, että Klopp ajatteli samoin Philippe Coutinhon kohdalla. Coutinho janosi siirtoa. Liverpool kieltäytyi kesällä, koska se ei ollut silloin taloudellisesti kannattavaa, mutta tammikuussa tehty kauppa toi seuralle rahat Virgil van Dijkiin ja Alissoniin.

– Klopp ei halunnut Coutinhoa, koska hänen asenteensa ei ollut oikea. Hän ei halunnut sellaista myrkkyä leiriinsä. Joten jos Salah on tyytymätön mistään syystä, hänet pitäisi laittaa lihoiksi. Hänestä tulisi repiä niin suuri korvaus kuin mahdollista ja käyttää se joukkueen heikkojen lenkkien kiristämiseen.

[readmore from=Mohamed-Salah]

– Olen Salahin fani, tietysti, mutta Liverpool ei jäänyt ikävöimään Coutinhoakaan. Siirron jälkeen ilmeni, ettei hän ollutkaan niin hyvä kuin ihmiset luulivat – Liverpoolin pelisysteemi sai hänet vain näyttämään paremmalta.

– Ehkä sama koskee Salahia. Hänen maalejaan tulisi tietysti ikävä, mutta onko hänen tilalleen mahdollista löytää joku parempi? Ei välttämättä suoraan hänen saappaisiinsa, mutta joukkueen kokonaisvaltainen vahvistaminen voisi olla oikea ratkaisu.

LUE MYÖS: