Southampton – kausiennakko 2020-21: Taidonnäyte pallottomasta pelaamisesta – palaako kymmenen parhaan joukkoon?
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Sisällysluettelo
- Viime kausi
- Pelaajasiirrot – lähteneet
- Pelaajasiirrot – saapuneet
- Valmennus
- Tärkein pelaaja
- Arvio
- Ihanneavaus
- Kokoonpanolista
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_custom_heading text=”Viime kausi” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379495337{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]
- Sija 11 Valioliigassa
- 52 pistettä, maaliero 51-60
- 15 voittoa, 7 tasapeliä, 16 tappiota
- Paras maalintekijä: Danny Ings (22)
- FA Cup: Neljäs kierros
Southamptonin alkukausi oli viime kaudella vaikea. Joukkue voitti ensimmäisestä 12 ottelustaan ainoastaan kaksi. Pohjanoteeraus nähtiin lokakuussa, kun se hävisi kotikentällään nöyryyttävästi Leicesterille peräti 0-9. Moni vaatikin tuolloin potkuja manageri Ralph Hasenhüttlelle. Seura kuitenkin luotti itävaltalaiseen, ja se kannatti.
Marraskuun lopusta vuoden loppuun kestäneen ajanjakson aikana Soton hävisi kymmenestä sarjaottelustaan ainoastaan kaksi. Näiden aikana tulleet kuusi voittoa nostivat joukkuetta komeasti sarjataulukossa.
Kun sarja jatkui kesäkuussa koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen, oli Soton enemmän kuin valmis. Se hävisi kauden yhdeksästä viimeisestä kamppailustaan ainoastaan yhden.
Joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja oli hyökkäyspäässä hurjaa jälkeä tehnyt Danny Ings. Englantilaiskärki pelasi uskomattoman hienon kauden, ja iski peräti 22 maalia Valioliigassa. Sillä irtosi maalipörssin toinen sija.
Ingsin johtama hyökkäys pystyi iskemään valioliigakauden aikana 51 maalia, mikä oli sarjassa yhdeksänneksi eniten. Omissa soi puolestaan 60 kertaa, mikä oli kuudenneksi heikoin suoritus koko sarjassa.
FA Cupissa joukkueen tie nousi pystyy neljännen kierroksen uusintaottelussa Tottenhamia vastaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – lähteneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379557708{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Pierre-Emile Höjbjerg (kk, 25, Tottenham)
Tanskalainen siirtyi 16,6 miljoonalla eurolla Spursiin. Hän oli viime kaudella yksi Sotonin luottopelaajista keskikentällä pelaten 33 valioliigakamppailua. Keskikenttäpelaajan lähtö on iso takaisku Sotonille.
Harrison Reed (pkk, 25, Fulham)
Keskikentän pohjapelaaja vietti jo viime kauden lainalla Fulhamissa. Elokuussa hän siirtyi pysyvällä siirrolla lontoolaisseuraan. Fulham maksoi miehestä yhdeksän miljoonaa euroa. Pelasi viime kaudella 25 kamppailua Mestaruussarjassa. Reed on tärkeä pelaaja Fulhamille, mutta Southamptonin kannalta menetys ei ole suuri.
Mario Lemina (pkk, 26, Fulham, laina)
Jo kolmas Southamptonista tässä siirtoikkunassa lähtenyt keskikentän keskikaistan pelaaja. Lemina lainattiin Fulhamiin 2,2 miljoonan euron korvausta vastaan. Lemina pelasi Reedin tavoin jo viime kauden muualla, joten viime kauden Southamptoniin verrattuna mikään ei tämänkään siirron myötä muutu.
Cédric Soares (op, 28, Arsenal)
Soares aloitti viime kauden Southamptonissa. Hän oli ykkösvaihtoehto oikean pakin tontille, kunnes tultiin tammikuuhun. Soares lainattiin Arsenaliin, ja kesällä siirrosta tehtiin pysyvä. Menetys, mutta ei mahdottoman suuri, sillä Kyle Walker-Peters on ottanut oikean pakin tontin omakseen.
Jack Rose (mv, 25, Walsall)
Rose pelasi jo viime kauden lainalla Walsallissa. Nyt siirto Kakkosliigan seuraan vakinaistettiin. Ei minkäänlainen menetys Southamptonille.
Maya Yoshida (kp, 32, Sampdoria)
Lisää ylimääräistä lastia pois. Edellä mainittujen herrojen tavoin Yoshidakin pelasi jo viime kaudella lainalla Sampdoriassa, jonne hän nyt siirtyi pysyvästi. Japanilaistoppari pelasi sinänsä komean Southampton-uransa aikana 194 ottelua seurassa.
Kevin Danso (kp, 21, palasi lainalta Augsburgiin)
Southampton lainasi Danson viime kaudeksi auttamaan toppariosastoa. Nuorelle itävaltalaiselle ei lopulta ollut käytännössä mitään käyttöä. Danso pelasi kymmenessä ottelussa yhteensä 601 minuuttia.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – saapuneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379594987{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Kyle Walker-Peters (op, 23, Tottenham)
Tottenhamin kasvatti siirtyi viime talvena Southamptoniin lainalle. Korona sotki alkuun suunnitelmia, mutta koronatauon jälkeen Walker-Peters otti nopeasti oikean pakin paikan itselleen. Soton osti nuorehkon pelaajan itselleen 13,3 miljoonalla eurolla. Walker-Petersistä voi olla Southamptonille iloa pitkäksi aikaa.
Mohammed Salisu (kp, 21, Real Valladolid)
12 miljoonalla eurolla La Ligan Valladolidista saapunut Salisu on Southamptonin toinen merkittävä vahvistus tämän siirtoikkunan aikana. Moni Sotonia suurempikin seura on ollut Salisun perässä, mutta lopulta 21-vuotias ghanalainen valitsi Southamptonin. Vahvistaa selvästi Sotonin keskuspuolustusta, kunhan sopeutuu uuteen kulttuuriin.
Jake Vokins (vp, 20, Southampton U23)
Reserveistä on tälle kaudelle nostettu edustukseen kolme miestä. Vokins on 20-vuotias vasen pakki, joka on toistaiseksi pelannut kolme ottelua seuran ykkösjoukkueessa. Jos Vokinsia ei lainata muualle, hän saattaa saada joitain saumoja Ryan Bertrandin lomittajana.
Harry Lewis (mv, 22, Southampton U23)
Maalivahti Lewis on pelannut Vokinsin tapaan kolme ottelua Southamptonin edustusjoukkueessa. Maalivahtiosastolla on sen verran ruuhkaista, että Lewis lainattaneen jonnekin muualle ennen siirtoikkunan umpeutumista.
Nathan Tella (oh, 20, Southampton U23)
Tellalla on vyöllään yksi pelattu ottelu Southamptonin edustusjoukkueessa. Periaatteessa on mahdollista, että Tella jää seuraan, mutta ehkä todennäköisempää on, että hänet lainataan jonnekin muualle kasvamaan korkoa.
Fraser Forster (mv, 32, palasi lainalta Celticistä)
Maalivahtiosasto on Southamptonilla hieman ongelmallinen. Kokoonpanossa on neljä maalivahtia, joista kaksi jää auttamatta täysin ilman töitä. Heistä toinen on kokenut Forster, joka lähetettiin viime kaudeksi lainalle Celticiin. Forsterin sopimus Sotonin kanssa kattaa vielä kaksi kautta, joten jollain tapaa tämä ongelma pitäisi ratkaista.
Josh Sims (oh, 23, palasi lainalta NY Red Bullsista)
Southamptonin oma kasvatti on pelannut viime vuodet pääosin muualla eri lainapesteillä. Viime kausi vierähti New Yorkissa. Sims ehti pelata vain kymmenen ottelua, kunnes korona pysäytti pelit. Viime kausi meni siis Simsiltä aika lailla ohi.
Guido Carrillo (kh, 20, palasi lainalta Leganésista)
Carrillo on ollut Southamptonin viime vuosien pahimpia hutihankintoja. Hänet ostettiin Monacosta 22 miljoonalla eurolla tammikuussa 2018. Carrillo pelasi vain sen ensimmäisen kevään Sotonissa, ja kaksi viime kautta on mennyt lainalla Leganésissa. Tällä hetkellä Carrillo kärsii reisivammasta, ja hänen sopimuksensa Southamptonin kanssa päättyy ensi kesänä.
Wesley Hoedt (kp, 26, palasi lainalta Royal Antwerpenistä)
Viimeiset 1,5 vuotta Hoedt on pelannut jossain muualla kuin Southamptonissa. Oli ensin lainalla Celta Vigossa ja viimeisimpänä Royal Antwerpenissä. Sai viime kaudella vastuuta 25 ottelussa Belgian pääsarjassa ja cupissa. Tuskin on käyttöä Southamptonissa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_custom_heading text=”Valmennus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379635835{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]• Manageri: Ralph Hasenhüttl
• Avustava valmentaja: Kelvin Davis
• Avustava valmentaja: Dave Watson
• Avustava valmentaja: Richard Kitzbichler
• Maalivahtivalmentaja: Andrew Sparkers
• Tekninen valmentaja: Craig Fleming
Southamptonin projekti on edennyt mallikkaasti Ralf Hasenhüttlin alaisuudessa. Viime kaudella tuli 11. sijoitus Valioliigassa, mikä oli merkittävä askel eteenpäin. Jos joku on tässä vaiheessa enää yllättynyt, paljastettakoon, että data kertoi eri tarinaa. Huomattavasti parempaa tarinaa.
Pisteodottaman valossa Southamptonin sijoituksen olisi kuulunut olla seitsemäs. Joukkueen pisteodottama alisuoriutui melkein viidellä pisteellä. Hyökkäyksessä Danny Ings oli tulikuuma, mutta joukkue alisuoritti maaliodottamaansa (5,50) ja omaan päähänsä tulleeseen maaliodottamaan verrattuna (3,41). Paremmalla onnella Southampton pelaisi toisin sanoen eurokentillä. On kuitenkin hyvä asia, että näin ei käynyt. COVID iski seurojen talouteen rajusti, ja Southamptonin materiaali ei olisi millään kestänyt ylimääräistä kuormitusta Ralph ”The Alpine Klopp” Hasenhüttlin alaisuudessa. Mennään asiaan.
On syytä aloittaa toteamalla, että Hasenhüttlin joukkueita vastaan ei ole mukava pelata. Southamptonin kivijalkoja ova korkea prässi sekä suunnanmuutospelaaminen. Southampton on toisin sanoen erittäin työteliäs joukkue. ”Prässää, ole nälkäinen, metsästä” pitäisi lukea harjoituskeskuksen seinillä.
Joukkueessa on tapahtunut pienoisia muutoksia kesällä, joten käydään läpi lyhyesti vaikutukset. Kyle Walker-Peters siirtyi pysyvästi seuran uudeksi oikeaksi laitapakiksi lainan jälkeen. Toiseen suuntaan, eli Tottenhamiin liikkui kuitenkin Pierre-Emile Højbjerg, joka on tuntuva menetys. Häntä ei ole vielä korvattu, mikä on kieltämättä hieman outoa.
Positiivisella puolella joukkue teki kovan kaappauksen, kun Mohammed Salisu saapui Real Valladolidista vahvistamaan toppariosastoa. Salisu pelasi vakuuttavan läpimurtokauden, ja isokokoinen vasenjalkainen kolossi tulee olemaan merkittävä vahvistus. Uuteen kulttuuriin ja ilmastoon tottuminen saattavat kuitenkin viedä oman aikansa.
Fokus pelillisessä analyysissä on tällä kertaa siinä, mitä Southampton tekee pallottomana. Hasenhüttlin filosofiaan kuuluu löytää nopea ratkaisu pallollisena ja toimittaa pelivälinettä eteenpäin. Hasenhüttl on painottanut, että tunteella pelaaminen on hänelle keskiössä. Se näkyy myös kentällä.
Hasenhüttlin ensimmäinen täysi kausi Southamptonin peräsimessä toi paljon muutoksia aikaisemmin nähtyyn 3-5-2-muotoon, millä sarjapaikka säilyi kaudella 2018-19. Nykyään Southampton pelaa 4-4-2-/4-2-2-2-muodossa, mutta Hasenhüttlin mukaan valikoimasta löytyy neljä muotoa, jotka joukkue ymmärtää ja on harjoitellut. Lennosta vaihtaminen on siis aina mahdollisuus.
Periaatteet eivät muutu muodon muutoksen mukana, vaan struktuuri tai raamit ovat vain hieman erilaiset. Ralph Hasenhüttlin fokus olikin tehdä pelaajista taktisesti joustavampia ja samalla iskostaa hänen periaatteensa heihin.
RB Leipzigista tuttu 4-4-2-/4-2-2-2-muoto on tosiaan ollut perusta, ja viime kaudella Ralph päätti yksinkertaistaa asioita alkukauden ruljanssin jälkeen. Pallottomana pelaaminen alkoi olla vahvemmin ja vahvemmin keskiössä. Hasenhüttl sanoi sen hyvin: ”Peli ei ala, kun meillä on pallo. Meidän pelimme alkaa, kun vastustajalla on pallo.”
Pep Guardiolan ja Jürgen Kloppin tavoin Southamptonilla on laadukas sapluuna palloa vastaan. Southampton ei halua imeä painetta, vaan se pakottaa vastustajan virheisiin. Alkaa olla helpompaa ymmärtää ”Alppien Klopp” -vertausta. Southamptonilla on myös useita eri prässitriggereitä. Se voi esimerkiksi olla pitkä poikittaissyöttö topparilta toiselle. Tämä antaa Southamptonille aikaa kollektiivina reagoida ja antaa painetta, jos etäisyydet ovat kunnossa. Sekunti tai kaksi on pitkä aika jalkapallossa.
Todella kuvaavaa on, että Hasenhüttlin mukaan paras pelintekijä on pallon voittaja. Tällä hän tarkoittaa, että riiston jälkeen seuraavan kymmenen sekunnin aikana kasvaa maalin todennäköisyys huomattavasti. Siihen aikaikkunaan on reagoitava päättäväisyydellä ja armottomasti. Vastustaja on epäorganisoitu menetyksen jälkeen. Silloin on paras mahdollisuus haavoittaa.
Sama ajatusmaailma pätee parhaisiin puolustaviin nyrkkeilijöihin. Anna vastustajan tehdä virhe ja rokota armottomasti. Erona Floyd Mayweatherin ja Southamptonin välillä on kuitenkin, että ikääntynyt Mayweather pakotti – tai houkutteli – Manny Pacquiaon tempoonsa. Southampton on käytännössä intensiivinen alusta loppuun, missä tietynlainen puute tulee esiin. Välillä on pakko rauhoittaa ja kerätä ajatuksia. Tyyli on kuitenkin toistaiseksi toiminut erinomaisesti.
Southamptonin muoto ilman palloa on kapea 4-4-2 keskiblokilla. Tämä poistaa pitkän pallon uhan linjan taakse, koska puolustuslinjan lähtöasetelma on useita metrejä alempana. Samalla myös keskeltä on vaikeaa pelata läpi. On kuitenkin kiinnostavaa nähdä, muuttuuko lähestymistapa Salisun hankinnan myötä. Hän on profiililtaan hieman erilainen kuin aikaisemmat vaihtoehdot. Toivottavasti tyyli ei muutu ja on myös todennäköistä, että toimivaksi todetulla mennään eteenpäin.
Tärkeää tässä keskiblokissa on, että puolustuslinja on hyvin suojattu. Samalla yksi olennainen ajatus tämän ratkaisun takana on, että Southampton houkuttelee mielellään vastustajaa pelaamaan lyhyillä syötöillä ja kuskaamaan palloa eteenpäin, varsinkin toppareiden taholta. Tämä taas nostaa vastustajan puolustuslinjaa korkeammalle kenttää ja jättää samalla enemmän tilaa Southamptonille mihin hyökätä. Joku voi kuvitella tätä kontrolliksi, mutta se pelaakin Southamptonin taskuun.
Toinen usein esiintyvä prässitriggeri on pitkä pallo vastustajan maalivahdilta kohti laitapakkia. Tässä menee ikä ja terveys, jos alkaa perinpohjaisesti selittää kaikkea, mutta kannattaa tulevalla kaudella seurata näitä kahta triggeriä ja sitä, mitä tapahtuu sen jälkeen.
Southamptonin lähestymistavan ongelma on tila puolustuksen edessä. Monesti Southampton antaa kovaa painetta varsinkin keskikenttien osalta, mikä jättää tilaa heidän taakseen. Riski ja palkkio. Tämä johtaa siihen, että usein joku puolustuslinjasta joutuu nousemaan ulos linjasta, mikä vapauttaa tilaa heidän taakseen. Jos vastustaja ajoittaa muutamat liikkeet oikein, saattaa jälki olla tuhoisaa. Southampton ja Hasenhüttl eivät kuitenkaan pelkää ja he tiedostavat, että heidän lähestymistapaansa sisältyy riskejä.
Toinen heikkous Southamptonin kannalta on ollut, kun vastustaja pelaa kolmen topparin linjalla. Chelsea on onnistunut pallottelemaan tehokkaasti prässin ympärillä. Manchester United lähestyi tätä hieman eri kantilta, mutta onnistuneesti kesken toisen keskinäisen ottelun. Saman teki Liverpool.
Keskikentän pohja (Nemanja Matic ja Fabinho) tippui joko toppareiden väliin tai sivulle muodostaen numeraalisen ylivoiman rakenteluun.Tämä tarkoittaa, että toisen Southamptonin laitahyökkääjistä on noustava ulos muodosta vastaamaan numeroita, sillä Southamptonin prässi on miesorientoitunut. Yleensä nämä tilanteet tapahtuvat hieman ennen puolta kenttää.
Jos peittovarjo (cover shadow) taitetun juoksun/prässiliikkeen muodossa ei ole kunnossa, jää vastustajan laitapakki vapaaksi. Nämä yksityiskohdat vievät aikaa hioa kuntoon harjoituskentällä, eikä Roomaakaan rakennettu yhdessä yössä.
Suunnanmuutospelaaminen on siis keskiössä Southamptonin pelaamisessa, mutta entä negatiiviset suunnanmuutokset? Southampton pyrkii pitämään viidestä kuuteen pelaajaa pallon alla. Se tarkoittaa, että heitä vastaan on hankala kontrata. Kaiken lisäksi hyökkääjät ”takakarvaavat” aktiivisesti. Älkää teilatko termin käyttämisestä. Se on kuitenkin parhaiten kuvaava ja palvelee kaikkia. Taktiset rikkeet ovat myös iso osa sapluunaa kuten kuuluukin.
Hyökkäyssuuntaan on mainittava Danny Ingsin lisäki James Ward-Prowse sekä Ryan Bertrand erikseen. Ward-Prowse on nykyään entistä terävämpi ja aivan uskomattomassa kunnossa. Hasenhüttl kommentoi, että Ward-Prowse jaksaa pelata kolme ottelua viikossa ja hän pelaa läpi kauden vaivatta todella intensiivisesti. Kaiken lisäksi Ward-Prowsen oikea jalka on todella upeaa katseltavaa, ja hän jakelee laadukkaita palloja sekä erikoistilanteita.
Voisi rehellisesti, ja aivan oikeutetusti väittää, että Southamptonin hyökkäyspelaaminen perustuu enemmän virheiden luomiseen ja kakkospalloihin kuin itse hyökkäyksen rakentamiseen.
Kahdesta Southamptonin kärjestä Ings tulee yleensä enemmän vastaan ja toinen kärki panostaa isoon ensimmäiseen palloon. Tämä antaa Ingsille mahdollisuuden poimia kakkospallo linjojen välissä ja juosta kohti vastustajan puolustuslinjaa. Mielenkiintoista on, että Southamptonin laitahyökkääjät pysyvät joko leveällä tai tulevat yhdessä kapealle keskustan taskuihin. Vaikka sijainti saattaa vaihdella, pysyy tehtävä kuitenkin samana: hyökkää suoraviivaisesti vastustajan puolustuslinjaa kohti.
Southamptonin hyökkäyspelaaminen ei ole välttämättä silmiä hivelevää tai edes kaunista. Se on kuitenkin tehokasta. Maaliodottamaa joukkue loi sarjassa kuudenneksi eniten 56,50:n lukemalla. Toteutunut maalimäärä oli 51, joten suhteellisen paljon jäi vielä piippuun.
Jos Southamptonin hyökkäyspelaamisen haluaisi selittää mahdollisimman yksinkertaisesti, sanoisin: pitkä/vertikaalinen pallo eteenpäin – parvi kakkospallon ympärille – tämän jälkeen neljä pelaajaa hyökkää suoraviivaisesti eteenpäin, jos Southampton on onnistunut voittamaan kakkospallon.
Viime kaudella Højbjerg ja Ward-Prowse eivät olleet yleensä varsinaisesti mukana pelinrakentelussa, mutta heidän roolinsa oli sitäkin tärkeämpi. Sauman tullen, liikuta pallo nopeasti eteenpäin. Ongelmana on, että jos vastustajat kykenevät tukkimaan Southamptonin suoraviivaiset kuljetukset ylhäällä kenttää, pystyvät he myös hiljentämään Southamptonin. Syöttökombinaatiot ja hyökkäyspelin variaatiot loistavat poissaolollaan. Stuart Armstrong on ylempänä kenttää käytännössä ainoa pelaajaprofiili, joka pyrkii linkittämään peliä.
Southampton jättää yleensä yhden laitapakin leveälle. Hän pystyy pommittamaan eteenpäin tilaan ja lopulta keskittämään toisen puolen ylimiehityksen ja siitä seuranneen puolenvaihdon jälkeen. Southamptonin neljä ylintä pelaajaa juoksee suoraan maalille. Mutta. Ehkä jopa liian suoraviivaisesti. Keskitystilanteessa ei ole takaviistossa yleensä ketään.
Hasenhüttl on kasannut erinomaisen joukkueen, ja Southamptonia vastaan ei ole – kuten sanottu – mukava pelata. Joukkueella on kuitenkin heikkouksia ilmiselvien vahvuuksien lisäksi. Materiaali on edelleen myös puuttellinen. Nämä asiat pitää korjata, jos Southampton mielii ottaa seuraavan askeleen kohti eurokenttiä. Tämä ei ole helppo tehtävä, sillä Valioliigan taso paranee jatkuvasti. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_custom_heading text=”Tärkein pelaaja – Danny Ings” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1599336355814{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]
Myös tulevalla kaudella Southampton tulee nojaamaan Ingsin maaleihin. Viime kaudella hurjat 22 valioliigaosumaa iskenyt englantilaiskärki on Sotonille kaikki kaikessa.
Ingsistä tuli viime kaudella seurahistorian kolmas pelaaja, joka pystyi ylittämään 20 maalin rajapyykin yhdellä valioliigakaudella. Aiemmin tähän olivat pystyneet Matt Le Tissier sekä James Beattie.
Ingsin takana James Ward-Prowse ja Stuart Armstrong pystyivät iskemään kumpikin viisi osumaa viime sesongilla Valioliigassa, joten tulitukea ei välttämättä tulevallakaan kaudella ykköstykille ole hirveästi luvassa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Arvio” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379791672{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Sija: 10
Southamptonin projekti etenee aikataulussa manageri Ralph Hasenhüttlin alaisuudessa. Joukkue oli epäonnekas sarjasijoituksensa suhteen viime kaudella, ja hieman paremmalla onnella pelaisi Southampton eurokentillä.
Southampton on pallottoman pelaamisen taidonnäyte ja joukkue tarjoaa todella erilaisen profiilin muihin Valioliigan joukkueisiin verrattuna. Intensiteetti otteluissa on hyvä, mikä tarkoittaa yleensä myös viihdyttäviä pelejä.
Southampton taistelee näillä näkymin sijoista 9-12. Joukkue vahvisti toppari Mohammed Salisun muodossa merkittävästi alakertaansa, mutta sopeutuminen saattaa viedä hetken. Samalla joukkue ei ole vielä korvannut Pierre-Emile Højbjergia, mikä kieltämättä vähän ihmetyttää.
Southampton antaa painetta, ja Danny Ingsin lisäksi kannattaa seurata etenkin James Ward-Prowsen tekemistä. Hän sai ansaitun kutsun Englannin maajoukkueeseen ja on pelaajana uskomattoman monipuolinen. Ward-Prowse edustaa pelaajana Hasenhüttlin Southamptonia pähkinänkuoressa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Ihanneavaus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379887493{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Kokoonpanolista” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379956327{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]
[table id=56 responsive=”collapse”]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]
Voita kaksi VIP-pakettia koripallon EM-kisoihin!
- Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
- Osallistu arvontaan.
- Voit voittaa kaksi VIP-pakettia koripallon EM-kisoihin 2025 Tampereelle!
-
- VIP-pakettiin sisältyy:
- otteluliput Suomen otteluun parhailta paikoilta
- korkeatasoinen ruokailu
- oma nimetty pöytä ennen ottelua, puoliajalla ja ottelun jälkeen
- majoitus Sokos Hotel Ilveksessä
- VIP-pakettiin sisältyy:
-
- Martin Ødegaard jää pois maaotteluista
- Ole Gunnar Solskjær puhui tulevaisuudestaan: ”Mielestäni se voisi sopia minulle…”
- Antonio Cassano kummasteli Federico Chiesan tilannetta: ”Mitä h*lvettiä hänelle on tapahtunut”
- Brasilian jalkapalloliiton pomo otti kantaa Guardiola-huhuihin
- Frank Lampard palaamassa valmentamisen pariin
- Rodri voitti Ballon d’Orin puuttuvista sometileistä huolimatta: ”Minulle sanottiin, etten tulisi siksi voittamaan tätä”
- Athletic: Aaron Ramsdale joutuu leikkaukseen
- Rúben Dias nauttii tappioputken keskellä – ”Tämä on osa haastetta”
- Aston Villa -tähti sai ensimmäisen kutsun Englannin paitaan – kahdeksan pelaajaa sivuun
- Ruud van Nistelrooylla ikävä kohtalo Manchester Unitedin muutosprosessissa
- Ruud van Nistelrooylla ikävä kohtalo Manchester Unitedin muutosprosessissa
- Aston Villa -tähti sai ensimmäisen kutsun Englannin paitaan – kahdeksan pelaajaa sivuun
- Valioliigatuomari hyllytettiin – nolot solvaukset Liverpoolista levisivät viraaliksi
- Rúben Dias nauttii tappioputken keskellä – ”Tämä on osa haastetta”
- Valioliigapuolustaja tunnusti yksinäisyytensä Manchester Unitedissa – ”Minulla ei ollut muuta kuin Playstationini”
- L’Équipe: Chelsea-tähti pettynyt pieneen rooliinsa – herättänyt Manchester Unitedin kiinnostuksen
- Pep Guardiola paljasti, mitä hän sanoi Erling Haalandin kanssa painineelle vastustajalle
- Jamie Carragher kertoi miksi Manchester Cityllä on vaikeuksia vahvistaa joukkuettaan tammikuussa
- Times: Trent Alexander-Arnoldin loukkaantumisesta toipumisarvio
- Rúben Amorim odottaa edelleen työlupaa – ei saa vielä aloittaa pestiään Manchester Unitedissa