Valioliigan suunniteilla oleva päätös käynnistää kuluva kausi uudelleen vasta kesäkuun ensimmäisenä päivänä hyödyttäisi erityisesti Tottenhamia, jonka sairastupa on ollut viime aikoina täynnä joukkueen avainpelaajia.

Vakavista loukkaantumista kuntoutuvat Harry Kane, Heung-min Son, Steven Bergwijn ja Moussa Sissoko lähestyvät kaikki täyttä pelikuntoa. Tottenham saattaisi siis palata ottelutauolta pitkästä aikaa täysterveellä miehistöllä.

Kuuden ottelun voitottomassa putkessa oleva Tottenham lepää tällä hetkellä sarjataulukon kahdeksannella sijalla, seitsemän pisteen päässä TOP4-sijoituksista. José Mourinho on myöntänyt, että selviytyminen ensi kauden Mestarien liigaan tulee olemaan ”hyvin, hyvin hankalaa” ilman loukkaantuneita pelaajia.

Tähtihyökkääjien poissaolo on näkynyt erittäin vahvasti joukkueen viimeisimmissä tuloksissa. Ottelutauon pidentäminen voisi kuitenkin parantaa Tottenhamin asemaa loppukauden ratkaisevissa Valioliiga-otteluissa.

[readmore from=Tottenham]

Kanen odotetaan kuntoutuvan takareisivammastaan huhtikuun loppuun mennessä. Käsileikkauksesta palautuvan Sonin paluupäivästä ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta The Telegraphin mukaan eteläkorealaisen uskotaan ehtivän mukaan kauden viimeisiin otteluihin, jos kampanjan päätös venyy heinäkuulle saakka.

Sama tilanne koskee talvihankinta Bergwijniä, joka reväytti nilkkansa maaliskuun alussa. Polvivammasta palautuva Sissoko on puolestaan ollut jo joitain viikkoja Tottenhamin harjoituksissa mukana.

Vaikka Mourinho todennäköisesti hyötyisi ottelutauon pidentämisestä eniten, toisi se myös muille valioliigamanagereille helpotusta sairastuvan puolelta.

Ole Gunnar Solskjær saisi Marcus Rashfordin pitkästä aikaa takaisin, kun Leroy Sané palaisi vahvistamaan Pep Guardiolan hyökkäystä. Arsenalin Lucas Torreira ja Sead Kolasinac kuntoutuisivat myös ennen pelien jatkumista yhdessä Chelsean Tammy Abrahamin ja Christian Pulisicin kanssa.